Proiect casa unifamiliala cu mansarda si garaj pentru un autoturism
Proiect casa unifamiliala cu mansarda si garaj pentru un autoturism

Proiect casa unifamiliala cu mansarda si garaj pentru un autoturism

Pentru amatorii proiectelor de case cu mansarda si garaj acest proiect este solutia potrivita, daca isi doresc o casa cu mansarda si garaj in suprafata utila totala de pana in 150 mp. Casa de astazi are toate atuurile pentru a fi implementata, mai ales ca pretul total al construirii la cheie, vorbesc aici de manopera si materialele de constructii, este unul foarte accesibil. Nu este o casa low budget dar iti ofera mai mult pentru o suma relativ mica. Ramai doua minute sa descoperi mai multe detalii despre acest proiect.

Pentru a deveni proprietarul acestei case ai nevoie de un teren de minim 400 metri patrati cu o deschidere la strada de minim 17 metri. Casa va fi construita pe o fundatie din beton armat, cu stalpi si centuri din beton armat. Zidaria va fi din BCA de 24 cm latime, dub;ata de o termoizolatie cu polistiren expandat grafitat de 15 cm grosime de o buna eficienta energetica. Peste parter va fi turnata placa din beton armat iar mansarda va fi compartimentata din lemn si gipscarton. Acoperisul va fi din tigla ceramica. De retinut ar mai fi si faptul ca garajul poate fi accesat din interior. Dar sa lasam detaliile si sa intram inauntru si sa descoperim interiorul acestei case.

Iata planul parterului.

Avem o suprafata utila totala de  79 mp. Iata cum este impartita:

 1.  vestibul 5,2
 2. camara 2,8
 3. bucatarie 9,9
 4. living room 27,5
 5. hol 4,7
 6. toaleta 1,8
 7. camera tehnica 8,15
 8. garaj 18,7

Livingul este cea mai importanta camera si cea mai spatioasa. Practic, acesta interconecteaza intreaga locuinta si ofera acces catre cele mai importante zone, inclusiv inspre exterior, unde avem parte de o fabuloasa terasa neacoperita amplasata in forma de L urmand conturul casei. Bucataria este open space si se afla in continuarea livingului, aceasta dispunand si de o mica camara. De aici putem accesa zona mansardei sau putem ajunge la garaj. Garajul poate fi accesat direct prin holul de la intrarea in casa sau trecand prin camera tehnica.

Sa poposim la mansarda.

Conform planului atasat avem o suprafata utila de 68 mp. Iata ce incaperi gasim aici:

 1.  scari acces 6
 2. hol 8,6
 3. baie 6,8
 4. dormitor 13
 5. spalatorie 4,6
 6. dormitor 13
 7. dressing 4
 8. dormitor 12

Desi are o suprafata utila mica, la mansarda gasim 3 dormitoare destul de spatioase. Singurul inconvenient al acestui proiect este faptul ca are doar o baie la mansarda, baie ce deserveste aceste 3 dormitoare. Dar, cu mici modificari putem transforma spalatoria intr-o baie matrimoniala al unui dintre dormitoare. Eu l-as alege pe cel cu acces la balcon.

Galerie foto:

Despre costul la cheie al acestei case, va pot estima cat o sa va coste in acest an. Totusi, ar trebui sa aveti un buget putin mai mare deoarece pot aparea cheltuieli neprevazute, cheltuieli care vor creste costul total al construirii la cheie al acestei case superbe. Asadar, pretul estimat de mine este de 115 mii euro. La acest cost se adauga si terenul, utilitatile si pretul proiectului dar si al actelor si avizelor necesare construirii unei case.

Proiecte cumparate recent

Casa PARTER mica cu suprafata de 52,53 mp
7 900 Lei
40.0mp
300mp
D.T.A.C + P.Th
Casa economica cu mansarda . Pret estimat de constructie
14 800 Lei
117.0mp
400mp
D.T.A.C + P.Th
Casa spectaculoasa cu MANSARDA de 148.5 suprafata utila
14 800 Lei
148.5mp
400mp
D.T.A.C + P.Th
Casa cu mansarda si garaj in suprafata utila de 185 mp
21 000 Lei
185.0mp
450mp
D.T.A.C + P.Th