Cum sa alegi proiectul casei astfel incat sa nu regreti peste 20 de ani
Cum sa alegi proiectul casei astfel incat sa nu regreti peste 20 de ani

Cum sa alegi proiectul casei astfel incat sa nu regreti peste 20 de ani

Alegerile legate de proiectul unei case pot avea un impact semnificativ asupra vietii locatarilor in anii urmatori. Poate acum sunteti tineri, aveti resurse suficiente si o sanatate perfecta dar cum veti fi peste 20 de ani?  Iata cateva aspecte importante de luat in considerare:

Suprafata versus Numarul de Membri. O casa trebuie sa ofere spatiu suficient pentru toti membrii familiei. Este esential sa se gandeasca la nevoile actuale si la posibilele cresteri ale familiei in viitor. Suprafata casei trebuie sa fie echilibrata, astfel incat sa nu fie nici prea mare, generand costuri de intretinere ridicate, nici prea mica, limitand confortul locativ.

Eficienta energetica. Alegerea unui proiect cu accent pe eficienta energetica poate aduce economii semnificative pe termen lung.
Materialele izolante, geamurile termopan si alte caracteristici de eficienta energetica pot contribui la reducerea consumului de energie.

Numarul de ferestre. O distributie bine gandita a ferestrelor poate influenta luminarea naturala si circulatia aerului in interiorul casei.
Ferestrele orientate corect pot reduce dependenta de iluminatul artificial si de sistemele de climatizare.

Panouri fotovoltaice. Integrarea panourilor fotovoltaice in proiectul casei poate contribui la generarea de energie electrica sustenabila si la reducerea costurilor de energie.
Se poate evalua potentialul de instalare a acestora, in functie de orientarea casei si de conditiile climatice locale.

Alegerea unui arhitect Bun. Un arhitect experimentat poate traduce dorintele si nevoile clientilor intr-un proiect de casa functional si estetic.
Expertiza arhitectului in domeniul eficientei energetice si al utilizarii durabile a materialelor poate influenta semnificativ calitatea proiectului final.

Alegerea unui proiect de casa nu este doar o decizie pe termen scurt, ci o investitie in calitatea vietii pe termen lung. Trebuie sa va ganditi bine inainte de a cumpara un proiect frumos de casa dpar pentru ca va place si vreti sa va mandriti cu asta.  Luarea in considerare a acestor aspecte poate contribui la crearea unei locuinte care sa satisfaca nevoile locatarilor si sa fie sustenabila in timp.

Proiecte cumparate recent

Proiect casa P + M si garaj cu suprafata utila de 163 mp
14 700 Lei
163.0mp
600mp
D.T.A.C + P.Th
Casa economica cu mansarda . Pret estimat de constructie
14 800 Lei
117.0mp
400mp
D.T.A.C + P.Th
Casa moderna cu 4 dormitoare. 122 mp suprafata utila
18 500 Lei
122.0mp
500mp
D.T.A.C + P.Th
Casa PARTER + MANSARDA + GARAJ de 155 mp utili
16 200 Lei
155.0mp
500mp
D.T.A.C + P.Th