Casa cu etaj vs casa cu mansarda. Avantaje, dezavantaje, diferente de pret.
Casa cu etaj vs casa cu mansarda. Avantaje, dezavantaje, diferente de pret.

Casa cu etaj vs casa cu mansarda. Avantaje, dezavantaje, diferente de pret.

In sfarsit te-ai hotarat sa iti construiesti o casa si inca nu stii sigur daca sa fie cu mansarda sau cu etaj? Ai vrea sa afli cele mai importante avantaje dar si dezavantaje ale fiecarui tip de casa in parte dar ti-ai dori sa stii si ce diferente de pret exista, daca exista, intre cele doau tipuri de casa, mansarda vs etaj? Aici vei afla tot ce trebuie sa stii.

Este foarte important sa te informezi inainte de a incepe constructia pentru a nu ramane cu casa neterminata. Iti recoamnd sa nu te intinzi mai tare decat iti este bugetul si sa te orientezi catre o casa doar cu parter, daca esti la limita cu banii. Niste proiecte frumoase gasesti prezentate si in clipurile canalului nostru ce YouTube PROIECTAT.

Hai sa te lamuresc ce inseamna o casa cu mansarda si apoi iti voi spune si ce inseamna o casa cu etaj. Tine minte diferentele dintre cele doua tipuri de case deoarece iti vor fi de folos mai incolo un pic, cand voi discuta despre pretul unei case cu mansarda vs pretul unei case cu etaj.

Diferenta. Etajul unei case are tavanul drept si formeaza cu peretii exteriori un unghi de 90 grade. In plus, inaltimea camerelor de la etaj trebuie sa fie de minim 2,5 metri. Punct. Mansarda este un pod locuibil. Poate avea tavanul inclinat sau nu. Totul depinde de constructia acoperisului si de cat de mult se face retragerea fata de peretii exteriori.

Avantaje case cu mansarda. Pretul proiectului este mai mic. Taxele pentru autorizatia de constructie si impozitul anual ulterior sunt mai mici. Costuri mai mici cu materialele de constructii. Costuri mai mici cu manopera. Costuri mai mici cu incalzirea.

Dezavantaje case cu mansarda. Camerele sunt mai putin inalte si au tavanul inclinat. Nu poti avea ferestre mari si nici nu le poti monta perpendicular cu paretii. Zgomotul din camere se aude mai tare. Casa vibreaza, daca este compartimentata din lemn.

Avantaje case cu etaj. Costuri mici cu acoperisul (nu necesita izolare si o structura de rezistenta speciala). Camerele sunt inalte si tavanele au acelasi nivel peste tot iar peretii formeaza cu tavanul unghi drept. In pod poti sa construiesti spatii de depozitare sau chiar o mica mansarda.

Dezavantaje case cu etaj. Casele cu etaj nu au un aspect prea palcut, fiind confundate cu blocurile de locuinte. Costul cu constructia si materialele este mai mare. Taxele pentru autorizatia de constructie sunt mai mari. Impozitul anual este si acesta mai mare. Costul cu incalzirea este mai mare datorita inaltimii camerelor dar si datorita ferestrelor mai numeroase.

Pret casa cu etaj vs pret casa cu mansarda. Daca ar fi sa luam ca etalon costul unei case de 150 metri patrati avand aceeasi forma si caracteristici, cu placa de beton deasupra parterului, am avea un cost final cu aproximativ 15% mai mare pentru o casa cu etaj. Casa cu etaj ar avea acoperisul mai putin costisitor dar ar consuma mai multe materiale de constructii iar cea cu mansarda ar consuma mai multi bani la izolatia si la ramforsarea acoperisului dar si la compartimentarea si izolarea camerelor.

Pana la urma totul tine de aspect si de functionalitate iar fiecare alege ce ii place mai mult. Vezi proiectele de case cu parter si mansarda de peacest site si alege-ti casa care iti place mai mult.

Proiecte cumparate recent

Proiect casa moderna in suprafata de 70 mp utili
8 650 Lei
70.0mp
300mp
D.T.A.C + P.Th
Casa PARTER mica cu suprafata de 52,53 mp
7 900 Lei
40.0mp
300mp
D.T.A.C + P.Th
Casa economica cu mansarda . Pret estimat de constructie
14 800 Lei
117.0mp
400mp
D.T.A.C + P.Th
Casa parter + mansarda de 184 mp suprafata desfasurata
17 900 Lei
184.0mp
500mp
D.T.A.C + P.Th
Casa PARTER + MANSARDA + GARAJ de 155 mp utili
16 200 Lei
155.0mp
500mp
D.T.A.C + P.Th